Ten napój to naturalny "spalacz tłuszczu". Jest banalny w przygotowaniu i składa się z czterech składników
Poznajcie przepis na naturalny "spalacz tłuszczu" z chili, skórką cytryny i octem jabłkowym.
Słyszeliście o magicznej miksturze, która pomaga szybciej spalać tłuszcz? Nie ma oficjalnej nazwy, ale jest dobrze znana osobom, które chcą stracić kilka kilogramów. Ten napój zawiera magiczny składnik, chodzi o chilli. Papryka chilli zawiera w sobie kapsaicynę, czyli składnik, który przyspiesza metabolizm i pozwala lepiej kontrolować apetyt. Zgodnie z badaniami opublikowanymi w magazynie Journal of Biological Chemistry, spożycie kapsaicyny wiąże się z tzw. termogenezą (procesem, podczas którego komórki przekształcają energię na ciepło; która zwiększa temperaturę ciała i przemianę materii) W skrócie: zachęca ciało do tego, by spaliło więcej kalorii. To nie koniec. W składzie mikstury znajduje się też skórka cytryny (ważne, żeby była niewoskowana), która zawiera polikosanol, który wpływa korzystnie na proces spalania tłuszczu i przyspiesza przemianę materii. Jak przygotować "spalacz tłuszczu"?
Składniki:
-1 łyżka octu jabłkowego
-1/4 łyżeczki zmielonego chili
-1 cytryna organiczna (niewoskowana)
- 240 ml wody
Przygotowanie:
Należy dokładnie umyć cytrynę. Następnie obrać, a skórkę zalać 240ml gorącej wody i pozostawić na 10 min. Z obranej cytryny wyciskamy sok i do niego dodajemy: ocet jabłkowy i mielone chili. Następnie dolewamy go do wody ze skórką z cytryny. Napój najlepiej pić po każdym posiłku.
1 z 1
Napój, który spala tłuszcz