Śniadanie fit: jaglanka z malinami
Budyń z kaszy jaglanej to idealna opcja na śniadanie bez glutenu. Z korzyścią dla sylwetki i urody!
Śniadanie fit: jaglanka z malinami
Zdrowe śniadanie nie zawsze musi oznaczać owsiankę. Tym bardziej, jeśli masz nietolerancję na gluten! Lekki posiłek o budyniowej konsystencji i doskonałym smaku z powodzeniem wyczarujesz z kaszy jaglanej. To zboże zbawiennie wpływa na urodę, bowiem zawiera mnóstwo minerałów! Co więcej, posiada odczyn zasadowy, dzięki czemu pomaga w odkwaszaniu organizmu. Nie bez powodu dieta jaglana polecana jest na odchudzanie! Z tej kaszy można wyczarować nieskończoną ilość słodkich oraz wytrawnych dań, po których poczujesz się zdrowo i lekko!
Budyń jaglany z malinami - przepis
Składniki:
200 g kaszy jaglanej
3/4 szklanki mleka roślinnego
1 szklanka malin
4 daktyle (świeże lub wcześniej namoczone)
1 brzoskwinia
2 łyżki wiórków kokosowych
Kaszę jaglaną ugotuj na wodzie według wskazówek na opakowaniu. Po wystudzeniu zmiksuj ją razem z mlekiem, daktylami, wiórkami, malinami i brzoskwinią pokrojoną na kawałki. Przełóż gotową jaglankę do słoiczków i serwuj ją ze świeżymi owocami, super foods oraz listkami świeżej mięty.
Dieta jaglana - zdrowe odchudzanie? Przeczytaj >>