Reklama

Nie masz pomysłu na Halloweenowe przekąski? Wypróbuj nasze ostatnie, jesienne #smoothiednia - Pumpkin Pie. Ta prosta, słodka kombinacja korzennych smaków delikatnie pobudzi Twój metabolizm i zapewni na dłużej uczucie sytości. Idealnie skomponuje się z nadziewanymi masłem orzechowym daktylami - ten rodzaj surowego, wegańskiego deseru z pewnością zaskoczy Twoich znajomych!
Naszą koktajlową akcję na jesień i zimę zamieniamy na #ellebreakfast - co tydzień w ELLE.pl i na Instagramie ELLE znajdziecie przepis na zdrowe śniadania. Ze #smoothiednia wrócimy wiosną!
Tymczasem zobacz nasze wszystkie przepisy na koktajle >>
Składniki:
szklanka purée z dyni
1.5 szklanki mleka waniliowego (sojowego lub ryżowego)
pół łyżeczki cynamonu
1/3 łyżeczki kardamonu
1/3 łyżeczki gałki muszkatałowej
4 świeże daktyle/łyżeczka syropu klonowego
Wszystkie składniki zblenduj ze sobą w pojemniku blendera. Smacznego!
Sprawdź pomysły ELLE na zdrowe dyniowe przekąski >>

Reklama

Tekst: Zuzanna Ludwig / @greencitylife

Reklama
Reklama
Reklama