Smoothie dnia: Pink Cupcake
Malinowe kremowe smoothie z kaszą gryczaną w wersji raw - ta bezglutenowa mieszanka nasyci Cię na długo!
Uwielbiamy pić koktajle na śniadanie, a nawet zastępować nimi pełnowartościowy posiłek. Tym lepiej, kiedy nasze smoothie jest sycące za sprawą składników bogatych w błonnik. Dziś stawia nas na nogi słodki miks ostatnich w tym roku brzoskwiń i malin, podkręcony kawałkami surowego kakao. Do koktajlu dodałyśmy najwartościowszą z kasz - niepaloną, surową grykę, która jest świetnym źródłem roślinnego białka (podobnie jak soja, ciecierzyca i fasola).
Wypróbuj przepisy ELLE na #smoothiednia >>
Składniki:
1 banan
200g kaszy gryczanej niepalonej
szklanka malin
brzoskwinia
kilka świeżych daktyli bez pestek
surowe kakao i pyłek pszczeli do posypania
Kaszę namocz przez noc w misce z letnią wodą. Następnego dnia, po odsączeniu, przełóż ją do pojemnika blendera i zmiksuj z resztą składników na kremowy koktajl. Wierzch oprósz surowym kakao i pyłkiem pszczelim.
Pokaż nam swój koktajl na Instagramie >>
Tekst: Zuzanna Ludwig / @greencitylife