#InsightINSTA: cloud eggs
Jajka sadzone w chmurce to kulinarny hit tego roku. Radzimy przetestować ten trend na ulubionym toście z awokado!
Zapomnij o toście z awokado i jajkiem w koszulce. Nadchodzi nowy trend! Jeśli należysz do osób, które mogłyby jeść śniadanie przez cały dzień, z pewnością pokochasz #cloudeggs. Jajka sadzone w chmurce to kulinarny hit, za jakim będziemy szaleć w tym roku. Chociaż są delikatne jak obłoczek, ich konsystencja nie jest wynikiem niezdrowej mieszanki cukru i tłuszczu. Nie są też wyjątkowo trudne do zrobienia.
Idealny tost z jajkiem i awokado - PRZEPIS >>
Na czym polega ich bajkowy sekret? W przeciwieństwie do klasycznych jajek sadzonych w tym przepisie najpierw oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę, przekłądamy na blachę posmarowaną oliwą, formujemy w chmurkę, do środka wkładamy żółtko i zapiekamy przez ok. 10 minut w 160-170 stopniach. Voilà! Najmodniejsze śniadanie w tym sezonie gotowe. Radzimy serwować jajko w chmurce w towarzystwie salsy z pomidorów i awokado. Sprawdzi się również w letniej sałatce ze szparagami czy pieczonym jarmużem.
#InsightINSTA: cloud eggs - ZDJĘCIA >>
Tost z awokado i jajkiem w chmurce:
1 z 8
#InsightINSTA: cloud eggs
2 z 8
#InsightINSTA: cloud eggs
3 z 8
#InsightINSTA: cloud eggs
4 z 8
#InsightINSTA: cloud eggs
5 z 8
#InsightINSTA: cloud eggs
6 z 8
#InsightINSTA: cloud eggs
7 z 8
#InsightINSTA: cloud eggs
8 z 8
#InsightINSTA: cloud eggs