Pop-up styl w Opasłym Tomie Agnieszki i Marcina Kręglickich.
Agata Wojda, uznana przez przewodnik Gault&Millau 2015 za najlepszą szefową kuchni w Polsce, zostawiła kuchnię Opasłego i wyruszyła po kolejną przygodę.
Kręgliccy postanowili nie szukać jej następcy natychmiast - wprowadzili styl pop–up. Zapraszają kolejnych szefów kuchni z nowymi pomysłami i świeżą interpretacją polskiej kuchni.
Pierwsza zaproszona została Flavia Borawska - absolwentka Le Cordon Bleu, która kucharskie szlify zdobywała poza granicami kraju, kuchnię polską w Polsce interpretuje po raz pierwszy. Nada jej nieco włoskich akcentów, bo w jej żyłach płynie też włoska krew (jest córką Tessy Capponi-Borawskiej)
Po Flavii na gościnne występy w Opasłym Tomie przybędzie Drew Snaith z Anglii. Doświadczenie zdobywał m.in. u Gordona Ramsaya. U Kręglickich zaprezentuje menu przełomu wiosny i lata.
Opasły Tom
Ul. Foksal 17
Tel.22 621 18 81
Warszawa
www.kregliccy.pl
1 z 3
Pop-up styl w Opasłym Tomie
2 z 3
Pop-up styl w Opasłym Tomie
3 z 3
Pop-up styl w Opasłym Tomie