Reklama

Słodowa na dachu

W lipcu otwarta została Concordia Design na Wyspie Słodowej we Wrocławiu. Co w środku? Po pierwsze piękne, nowoczesne freski, które stworzyła Alicja Biała, a po drugie spektakularna, przeszklona konstrukcja dachu. Właśnie tam znajduje się Słodowa na dachu, która serwuje świetne jedzenie i wyborne drinki, a do tego organizuje mnóstwo eventów, m.in. kino na dachu (27 lipca seans filmu "Green Book"), festiwal jazzowy i oczywiście weekendowe imprezy "pod gołym niebem".

Reklama

Hala Świebodzki

Działa od 17 lipca na Dworcu Świebodzkim. To miejsce dla tych, którzy razem ze swoimi znajomymi nigdy nie mogą zdecydować się, który lokal odwiedzić danego wieczoru. "Tworzymy przestrzeń, w której znajdziesz znane, wrocławskie koncepty kulinarne oraz zupełnie nowe projekty. Rozwiązujemy odwieczny problem z wyborem miejsca spotkania" - czytamy. Zjecie tam m.in. genialną pizzę z Projekt Pizza, wrapy z falafelem z Falli, ramen z Panda Ramen i pastrami z Meatologi. W Hali Świebodzki znajdziecie także bar, mnóstwo leżaków i unikatowy klimat.

Niewinni 2.0

Wersję warszawską już znamy, teraz czas na Wrocław. Niewinni Czarodzieje 2.0 to kolejna lokalizacja projektu, którego właścicielami są Józef Krawczyk i Kuba Wojewódzki. "Naszym mottem jest hasło – największym ryzykiem jest nieponoszenie ryzyka" - twierdzą. Niewinni 2.0 to w 2/3 restauracja, a w 1/3 klub. Co w menu? Głównie miks kuchni azjatyckiej i amerykańskiej. Zjecie tam hot-doga z cielęciną, burgera z policzkiem wołowym, a także bao z kaczką i donburi bowl.

W tym miejscu postanowiłyśmy zrobić mały wyjątek i zwrócić Waszą uwagę także na Neon Side Gallery. Wrocławski Pasaż Neonów przy ul. Ruskiej 46C pojawił się na mapie miasta już ponad 10 lat temu, ale pod koniec 2019 został wyremontowany. Teraz zabytkowe neony możecie podziwiać na tle fasad pięknie odrestaurowanych kamienic, wciąż chłonąc undergroundowego ducha tego miejsca.

Gofreak

Reklama

I na deser - gofry! Oczywiście od Gofreak, ale już nie w wydaniu food truck. Streetowy projekt teraz znajdziecie także w wydaniu stacjonarnym przy ulicy Świętego Antoniego 27-29. Tego lata zjecie tam m.in. gofry z leśną jagodą na limonkowym serku z miętą, z wiśniami na kremie chałwowym i z rabarbarem na mascarpone. Odwiedzimy!

Reklama
Reklama
Reklama