Massimo Bottura pojawi się na Fine Dining Week!
Najlepszy szef kuchni na świecie przyjedzie do Warszawy. To wszystko z okazji festiwalu kulinarnego organizowanego przez Restaurant Week.

Jeśli oglądaliście serial dokumentalny "Chef's Table" na Netflixie, na pewno kojarzycie Massimo Botturę. Włoch zakochany po uszy we włoskiej kuchni (i swojej żonie, która pomaga mu w pracy) jest właścicielem najlepszej restauracji świata z trzema gwiazdkami Michelin - Osteria Francescana***. Bottura to także pomysłodawca projektu non-profit Food for Soul. Na specjalne zaproszenie pojawi się na Festiwalu Dining Week w Warszawie. Goście posiadający festiwalową rezerwację będą mogli wygrać miejsce na wyjątkową kolację z Massimo Botturą w duchu #RespectFood (kolację zaplanowano na 7 lutego) - o szczegółach konkursu przeczytacie na stronie festiwalu.
Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week rusza już 6 lutego i potrwa 11 dni (pamiętajcie o Walentynkach!). Obejmie Warszawę, Wrocław, Poznań, Kraków, Łódź, Trójmiasto i pierwszy raz także Śląsk. W czasie jego trwania uczestnicy wydarzenia (wy też możecie nimi zostać, wystarczy zapisać się na wybraną kolację przez stronę FineDiningWeek.pl) będą mieli okazję spróbować menu degustacyjnego w specjalnych cenach w najlepszych restauracjach w Polsce (w tym także w Senses* - jednej z dwóch polskich restauracji z gwiazdką Michelin).
"Fine Dining Week to największe w Polsce wydarzenie poświęcone scenie fine diningowej, czyli najwyższej próby sztuce restauracyjnej. Szefowie Kuchni z prawie 70 najsłynniejszych i najbardziej ekskluzywnych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości specjalne pięciodaniowe menu degustacyjne w wyjątkowej cenie 119zł. Festiwal odbywa się w duchu Respect Food. Formuła wcześniejszych rezerwacji na Festiwal sprawia bowiem, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie jego trwania nie marnuje się ani trochę żywności" - czytamy w informacji prasowej.
P.S. Już teraz możecie rezerwować kolacje w ramach Festiwalu Dining Week. Radzimy się pośpieszyć, bo do niektórych restauracji nie ma już wolnych miejsc.