Reklama

NEO(N) BISTRO

Od jutra na Towarowej 3 spróbujecie czterech niepowtarzalnych kolacji pod gwiazdami - każdą z nich przygotuje inny szef kuchni. Wszystko odbędzie się w nowym koncepcie - NEO(N) BISTRO. "Czy wyobrażacie sobie obsługę kelnerską, rozmowę z sommelierami i bezpośredni kontakt z najlepszymi kucharzami w kraju? Nie ukrywamy, że jesteśmy podekscytowani, bo o takim projekcie myśleliśmy od dawna" - czytamy w informacji prasowej. Dodatkowo, w NEO(N) BISTRO co tydzień będzie zmieniała się także aranżacja przestrzeni, która w najmniejszych detalach zostanie dopasowana do konkretnego wieczoru. Co w menu?

Reklama

Poniekąd to, co dobrze już znacie z Nocnego Marketu. Pojawią się dania wegetariańskie, grill, będzie też trochę azjatycko i street foodowo. Pierwsza z kolacji odbędzie się już 3 września! Bilety na to wydarzenie kupicie w Goingapp - na jutrzejszy wieczór znajdziecie jeszcze kilka miejsc o 19:30 i 20:30. Sprawdźcie pełen harmonogram:

3 września - wege z Żywej Kuchni

Debiut NEO(N) BISTRO będzie stricte wegetariański i z mocnym naciskiem na grzyby. Kolację poprowadzi szef kuchni Mateusz Stasikowski z zespołem Żywej Kuchni. Na przystawkę zjecie borowiki z kwiatami czosnku niedźwiedziego, na danie główne assiette z pomidora z rydzami, a na deser wegański twaróg z porzeczkami i ziołami.

10 września - Japonia z Kohei Yagi przy współpracy z Shiso Ramen

Za tydzień na Dworcu Głównym spotkamy się z Kohei Yagi, który przy współpracy z Shiso Ramen przedstawi Ramen Set Menu w dwóch wersjach. Podczas kolacji spróbujecie przystawek ZENSAI, ramenu z pieczenią chashu z mangalicy i z kaczką lub ramenu z pieczenią z "mięsa" sojowego oraz tradycyjnego mochi.

17 września - Koneser Grill

17 września Piotr Wójcik, szef kuchni Koneser Grill przedstawi Wam mięsne lub wegetariańskie oblicze grilla. W jego menu znajdą się m.in. papryczki padron z pesto, romesco, wołowina Flat Iron oraz brownie ze śliwką i palonym masłem.

24 września - japoński street food z Sushiya

Reklama

W ostatnią niedzielę na terenie Nocnego zawita Michała Kostrzewy z kieleckiego Sushiya, który przygotuje japoński street food, rodem zamkniętego już targu rybnego Tsukiji w Tokyo. Czekamy na jego Miso-shiru!

Reklama
Reklama
Reklama