Trendy kulinarne 2017: ciasta z sukulentami
Sukulenty są modne nie tylko we wnętrzach. W tym roku będą rządzić na naszych talerzach w postaci jadalnych deserów!
Wiosną chętnie nadajemy kolorów swoim posiłkom. Używamy do tego sezonowych warzyw i owoców lub barwnych, jadalnych kwiatów. Te ostatnie są kulinarnym hitem, który nie zniknie w tym roku z naszych talerzy. Jednak słynni cukiernicy idą o krok dalej. W piekarni artystycznej znajdującej się w Dżakarcie serwuje się ciasta z sukulentami i kaktusami, do złudzenia przypominającymi kawałek pustynnej roślinności. Na szczęście to tylko jadalne ozdoby, jakie, bez obaw, nie ukłują nas w język. Niezwykłe, kolorowe sukulenty zostały stworzone z mieszanki masła, cukru oraz barwników.
#icecreamflower - zobacz najmodniejsze lody w kształcie róży >>
Ich autorką jest Ivenoven (mająca aż 288 tys. fanów na Instagramie!), będąca prawdziwą, kulinarną artystką. Jej przygoda zaczęła się w 2013 roku, gdy udekorowała ciasteczka dla swojej córki na święta obchodzone w szkole. Autorski deser stał się hitem - dziś blogerka posiada swoją własną linię artystycznych ciast, ciasteczek oraz babeczek, w której lubują się miłośnicy botaniki. Niestety, jej dzieła można spróbować tylko w Indonezii. Warto jednak zainspirować się tą sztuką i spróbować odtworzyć ją w domu. Smacznego!
Trendy kulinarny 2017: ciasta z sukulentami >>
Jak zrobić ciasto z sukulentami? WIDEO:
1 z 8
Trendy kulinarne 2017: ciasta z sukulentami
2 z 8
Trendy kulinarne 2017: ciasta z sukulentami
3 z 8
Trendy kulinarne 2017: ciasta z sukulentami
4 z 8
Trendy kulinarne 2017: ciasta z sukulentami
5 z 8
Trendy kulinarne 2017: ciasta z sukulentami
6 z 8
Trendy kulinarne 2017: ciasta z sukulentami
7 z 8
Trendy kulinarne 2017: ciasta z sukulentami
8 z 8
Trendy kulinarne 2017: ciasta z sukulentami