Trendy kulinarne 2017: rainbow ice-cream tacos
To nie koniec trendu na tęczowe dania. Najnowszym hitem z Kalifornii są tęczowe tacos wypełnione tajskimi lodami!
Jeśli myślicie, że temat tęczy został już wyczerpany w kulinariach, mylicie się. Po fantazyjnych unicorn noodles (które łatwo zrobić w domu - PRZEPIS >>) i tęczowej pizzy (Nowojorczycy ją uwielbiają >>) przyszedł czas na "rainbow ice-cream tacos", jakie serwuje lodziarnia Sweet Cup z Kalifornii. Co kryje się za tą nazwą? Tym razem nie tęczowe lody, a barwne muszle z wafli, które wypełnia się tajskimi lodami, żelkami, posypkami, superfoods, piankami i ciasteczkami. To prawdziwie rozpustne, "instagramowe" danie, dla którego foodies są w stanie przemierzać kontynenty.
8 przepisów na tęczowe dania z Instagrama >>
Jak przyrządza się tęczowe, lodowe tacos? Do ciasta na meksykańskie muszle dodaje się barwniki, a zwinięte w rulon lody wykonuje się azjatyckim sposobem, siekając mleczną masę na metalowej płycie o temperaturze -20 stopni. Na koniec przysmak wkłada się do środka wafelka i obsypuje wybranymi składnikami. Lodowych tacos do wyboru jest tyle, ile kolorów ma tęcza. Nie brakuje również czarnego taco z węglem aktywnym i kokosem! Nam bardzo spodobał się zielony matcha taco, który jest serwowany z ciasteczkami z wróżbą. Mamy nadzieję, że ten trend niebawem pojawi się na polskich ulicach.
Trendy kulinarne 2017: rainbow ice-cream tacos - ZDJĘCIA >>
1 z 5
Tęczowe tacos - lody zawinięte w rulon
2 z 5
Tęczowe tacos - trend kulinarny 2017
3 z 5
Tęczowe tacos - lody w kolorowych wafelkach
4 z 5
Tęczowe tacos - trend z Kalifornii
5 z 5
Tęczowe tacos - hit na lato 2017