Trendy kulinarne 2017: cake pops
"Cake pops" to modny deser, który zastępuje tort na przyjęciach. Skusiłybyście się na ciastko na patyku przypominające mini dzieło sztuki?
Co powiecie na ciastka na patyku zamiast tortu, na przyjęciach? Przywitajcie "cake pops" - nowy trend na salonach! To modny, wygodny i efektowny deser, który przypomina mini dzieła sztuki. Ma ciekawe kolory, jest obsypany brokatem, jadalnymi płatkami kwiatów lub złotem. Robi wrażenie od pierwszej chwili, przez co chętnie, przed zjedzeniem, robimy mu zdjęcia. Bajeczna przekąska opanowała Instagram dzięki kulinarnemu artyście z Melbourne. Ray Ray (@rymondtn) jest cukiernikiem-samoukiem, który tworzy ciastka na patyku w formie rzeźb lub figurek słynnych postaci. W jego kolekcji znajdziemy np. podobiznę Anny Wintour i Karla Lagerfelda, oraz jednorożce, kaktusy, Pokemony. Smakołyki cieszą oko i kubki smakowe, można nabyć je w wybranych cukierniach w Paryżu, Londynie, Pradze czy Seulu. Skusiłybyście się na takie ciasto? Czy wolicie świętować z tradycyjnym tortem?
Trendy kulinarne 2017: cake pops - GALERIA >>
1 z 11
Ciastka na patyku - hit kulinarny
2 z 11
Ciastka na patyku - marzenie foodies
3 z 11
Ciastka na patyku - pyszny deser
4 z 11
Ciastka na patyku - przekąska na Instagram
5 z 11
Ciastka na patyku - hit internetu
6 z 11
Ciastka na patyku - najmodniejszy deser
7 z 11
Ciastka na patyku - jak dzieła sztuki
8 z 11
Ciastka na patyku - cukierniczy hit
9 z 11
Ciastka na patyku - fotogeniczna przekąska
10 z 11
Ciastka na patyku - bajkowy deser
11 z 11
Ciastka na patyku - bajkowy smakołyk