Reklama

Pamiętacie unicorn latte? Tęczowy napój stał się hitem na całym świecie oraz jednym z największych trendów kulinarnych 2017. Bazuje na mleku roślinnym i super foods, które nadają mu niezwykły kolor. Równie mocne wrażenie robi cappucino serwowane z jadalnym brokatem. Taką kawę można wypić w kawiarni Coffee By Di Bella znajdującej się w Indiach. Czy bariści jeszcze mogą nas czymś zaskoczyć? Okazuje się, że tak.

Reklama

Japoński Starbucks wpadł na pomysł, by urozmaicić modne, pobudzające cold brew. Tak powstał napój, który zmienia kolor!

Tę pozycję w menu zamówicie w to lato - Butterfly Lemonade Cold Brew świetnie orzeźwia i przybiera kilka barw na raz. Zawdzięcza to naturalnym barwnikom pochodzącym z roślin. Zwiera błękitny groszek (nazywany niebieską matchą), kwiat motyla oraz lemoniadę. Egzotyczne połączenie czyni kolorowe cold brew zastrzykiem energii!

Mamy nadzieję, że cold brew zmieniające kolor pojawi się także w Europie. W Londynie sieciówka wprowadziła duże zmiany - opłatę za plastikowe kubki na wynos, które nie są przyjazne dla środowiska. To ma nakłonić kawoszy do przynoszenia do kawiarni własnego naczynia. Popieramy ten pomysł.

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama