Śniadanie fit: babeczki z granoli
Poznaj prosty przepis na zdrową przekąskę - śniadaniowe babeczki z granoli!
Śniadanie fit: babeczki z granoli
Szukasz pomysłu na oryginalne śniadanie lub słodki fit deser bez poczucia winy? Koniecznie wypróbuj babeczek z granoli, które wykonasz ze składników dostępnych pod ręką! Ta przekąska ma w sobie dużo energii, bowiem znajduje się w niej moc błonnika i białka. To najlepsze paliwo dla ciała po treningu, na długo zaspokajające apetyt! Co więcej, muffiny możesz napełnić dowolnym nadzieniem, na jakie masz ochotę. Może to być kremowe mleczko kokosowe, jogurt grecki, pulpa z mango, czy serniczek z tofu zmiksowany ze świeżymi owocami (sprawdź przepis >>)! Gwarantujemy, że ten przepis na zawsze odmieni twój zdrowy jadłospis!
Domowe muffiny z granoli - przepis
Składniki:
2 bardzo dojrzałe banany
1/3 szklanki syropu klonowego/melasy/miodu
3/4 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki ciemnego kakao
1/2 łyżeczki cynamonu
nadzienie: mleczko kokosowe lub jogurt grecki, sezonowe owoce
Banany obierz, rozgnieć widelcem i przełóż do miski. Połącz z nimi resztę składników. Powstałą masę owsianą przełóż do foremek na muffiny delikatnie nasmarowanych olejem kokosowym, napełniając je do 3/4 wysokości. Piecz babeczki z granoli w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez ok. 10-15 minut, po czym wystudź je i napełnij zimnym nadzieniem. Smacznego!
TUTAJ znajdziesz więcej inspirujących przepisów na fit śniadanie >>
1 z 1
Śniadanie fit: babeczki z granoli, fot. Fotolia