Reklama

Witariańskie babeczki z malin
Nie bez powodu słodycze w wersji raw to ostatni hit w zdrowych kulinariach. W tych smakołykach przemycamy do ciała moc witamin oraz antyoksydantów! Witariańskie desery nie wymagają pieczenia, a przy tym stanowią ucztę dla zmysłów. Bowiem pachną i smakują jak świeże owoce, gdyż to właśnie z nich są przyrządzone! Raw wegańskie przekąski nie mają w składzie zbóż, cukru, nabiału, czy rafinowanego oleju. Za to znajdziemy w nich orzechy, nasiona, sezonowe przysmaki lub popularne super foods! Co więcej, brak obróbki termicznej sprawia, że produkty zachowują pierwotne właściwości. Dzięki temu działają na korzyść dla urody i sprawdzają się w jadłospisie fit!
Wegańskie babeczki malinowe w wersji raw - przepis
Składniki
spód:
1 szklanka wiórków kokosowych
1 i 1/2 szklanki migdałów lub orzechów włoskich
1 łyżka syropu klonowego
1 łyżka wody
8 daktyli
nadzienie:
1/2 szklanki malin
1 i 1/2 szklanki orzechów nerkowca
2 łyżki płynnego oleju kokosowego
1 łyżeczka syropu klonowego
kilka kropel naturalnego aromatu waniliowego
Orzechy nerkowca i daktyle namocz w wodzie przez noc. Następnego dnia zmiksuj wszystkie składniki na spód w pojemniku blendera i wyłóż nimi foremki do muffinek. Nadzienie przyrządź blendując odsączone orzechy nerkowca z resztą produktów. Gotowym musem wypełnij tartaletki, ich wierzch przyozdabiając malinami i świeżo ściętą miętą.
Szukasz wege alternatyw? Poznaj inne przepisy >>

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama