Przekonaj się, jak smakuje Peru w Costa Coffee
Z jakich ziaren przygotować dzisiaj Twoją kawę? To pytanie będzie można usłyszeć teraz od baristów w Costa Coffee. Kawiarnia daje gościom możliwość wyboru, dlatego wprowadzono zupełnie nową odsłonę kawy i alternatywę dla klasycznej mieszanki Mocha Italia. Od teraz każda kawa z oferty może zostać przygotowana na bazie limitowanych ziaren z Peru (100% Arabica).
Czym wyróżnia się nowa kawa? Ziarna, z których jest przygotowywana, pochodzą z jednorodnych upraw, zlokalizowanych w północnej i centralnej części Peru. Są wolno palone, w celu wydobycia ich unikalnego smaku i aromatu. Od klasycznej mieszanki różni się smakiem i aromatem. Wyraźnie wyczuwalne są kwiatowe nuty. Charakteru nowej kawie nadaje czekoladowo-karmelowy posmak, nie ma jednak śladu orzechów, które znacie z tradycyjnej Mocha Italia.
Dla wszystkich głodnych wrażeń Costa Coffee przygotowała nowość, czyli alternatywną metodę parzenia kawy. W dziesięciu kawiarniach sieci można spróbować kawy z dripa. Ten delikatny, klarowny, niemal herbaciany napar przygotujemy dla Ciebie na limitowanych ziarnach z Peru. Jej parzenie to prawdziwy kawowy rytuał, w którym nie ma miejsca na żadne potknięcia. Kawa z dripa jest przejrzysta, subtelna, pozbawiona goryczy, dzięki czemu mocno wyczuwalne są jej naturalne aromaty.
Szczegóły znajdziecie na costacoffee.pl!