Latem każdego dnia staramy się czerpać jak najwięcej i w pełni wykorzystywać wakacyjne chwile. Pragniemy cieszyć się słońcem, a jednocześnie szukamy ochłodzenia, dlatego niezależnie od pory dnia, kawa w wersji mrożonej to niezastąpione źródło orzeźwienia i energii w jednym. Dzięki aluminiowym kapsułkom kawa Nespresso zachowuje swoje walory smakowe i świeżość do momentu jej uwolnienia, a prosty system ekspresów Vertuo pozwala natychmiast cieszyć się ulubioną kawą bez uciążliwej konieczności bieżącego czyszczenia urządzenia. Marka na pierwszym miejscu stawia świeżość i najwyższą jakość ziaren, dlatego każde przygotowanie kawy z kapsułek Nespresso to ten sam, niezmienny smak i zapach.

Kawy Nespresso są bez dodatku cukru, a słodyczy nadają im naturalne aromaty, dzięki czemu każda kompozycja jest jedyna w swoim rodzaju. W tegoroczne lato nie mogło być inaczej – marka wkracza z kilkoma nowościami. W krajach śródziemnomorskich dużą popularnością cieszą się mrożone napoje migdałowe, co zainspirowało Nespresso do stworzenia niezapomnianych smaków. Bohaterką tych wakacji jest kawa z nutą słonecznego migdału i wanilii, która swoją słodyczą – otuli i zrelaksuje każdego. Do letniego menu powraca także ulubieniec konsumentów – sezonowa kawa z aromatem kokosa. Jej subtelne nuty przenoszą w daleką podróż z zaskakującym egzotycznym twistem, który na długo pozostanie w pamięci.

Chcąc podkreślić wszechstronność tych kompozycji, Nespresso przygotowało letnie przepisy na bazie lodu, których wykonanie zajmie zaledwie 4 minuty. Wybierz swojego faworyta i daj się zaskoczyć!

GOLDEN SUNRISE DELIGHT

Materiały prasowe

Doświadcz przyjemności picia orzeźwiającego i otulającego napoju, który łączy gładką cremę, migdałowy aromat i odrobinę waniliowej słodyczy oraz zapewnia prawdziwie satysfakcjonującą ucztę wszystkim zmysłom.

Czego potrzebujesz? Przygotuj:​

  • Sunny Almond Vanilla Over Ice: 1 kapsułka​
  • Kostki lodu: 2 szt. (w sumie 60 g)​
  • Miód: 15 g​
  • Zimne mleko 1.5%: 120 ml ​

Do dekoracji: posiekane migdały, skórka z cytryny i miód​.

Możesz skorzystać także z letnich akcesoriów. Do tego przepisu polecamy:​

  • Kubek Vertuo Mug (390 ml)​
  • Aeroccino​

Sposób przygotowania:​

W kubku umieść 2 kostki lodu (po 30 g każda) i dodaj 10 g miodu.​ Następnie do Aeroccino wlej 120 ml zimnego mleka 1,5%, zamknij pokrywkę i naciśnij przycisk zimnej pianki.​ Po przygotowaniu wlej zimną piankę mleczną do kubka z lodem i miodem – upewnij się, że zostawiasz trochę miejsca na górze.​ Zaparz w kubku 80 ml kawy Sunny Almond Vanilla Over Ice.​ Udekoruj koktajl posiekanymi migdałami, skórką z cytryny i odrobiną miodu. Gotowe!

AZURE COCONUT ESCAPE

Materiały prasowe

Ciesz się czarującym, oszałamiającym wizualnie i orzeźwiającym napojem, który łączy kremową niebieską piankę, tropikalny smak kokosa i delikatny, kwiatowy akcent.

Czego potrzebujesz? Przygotuj:

​Możesz skorzystać także z letnich akcesoriów. Do tego przepisu polecamy:​

  • Szklankę Reveal (550 ml)
  • Urządzenie Nespresso Barista

Sposób przygotowania:​

W szklance Reveal umieść 6 kostek lodu (po 30 g każda), dodaj 15 ml syropu migdałowego, a następnie wlej 70 ml zimnego mleka 1,5%. Do urządzenia Nespresso Barista wlej 100 ml zimnego mleka 1,5% i dodaj 1/2 łyżeczki proszku Blue Butterfly Pea Flower. Zamknij pokrywę, wybierz recepturę „Espresso on Ice Macchiato” i naciśnij przycisk „Start”. Gdy urządzenie skończy pracę, wlej niebieską piankę do szklanki z lodem i mlekiem. W szklance zaparz 80 ml Tropical Coconut Flavour Over Ice w trybie „Coffee Creations” w Vertuo Next lub Vertuo Pop (kliknij dwukrotnie przycisk kawy, kolor zmieni się na turkusowy i rozpocznie się ekstrakcja). Udekoruj koktajl płatkami chabra i ciesz się swoją kawą!

COCONUT RIVIERA REFRESHER

Materiały prasowe

Specjalnie dla użytkowników systemu Original Nespresso, urzekający i orzeźwiający napój, który łączy kremową niebieską piankę, słodycz migdałów i egzotyczny smak kokosa, zwieńczony delikatnymi suszonymi płatkami bławatka.

Czego potrzebujesz? Przygotuj:

  • Coconut Flavour Over Ice: 1 kapsułka
  • Kostki lodu: 3 szt. (w sumie 90 g)
  • Syrop migdałowy: 10 ml
  • Zimne mleko 1,5%: 150 ml
  • Blue Pea Flower Powder: 1/2 łyżeczki

​Możesz skorzystać także z letnich akcesoriów. Do tego przepisu polecamy:​

  • Kubek Vertuo Mug (390 ml)
  • Urządzenie Nespresso Barista

Sposób przygotowania:​

W kubku umieść 3 kostki lodu (po 30 g każda), dodaj 10 ml syropu migdałowego,
a następnie 50 ml zimnego mleka. Do urządzenia Nespresso Barista wlej 100 ml zimnego mleka
i dodaj pół łyżeczki proszku Blue Butterfly Pea Flower. Zamknij pokrywę, wybierz przepis „Espresso on Ice Macchiato” i naciśnij przycisk „Start”. Gdy mleko będzie gotowe, wlej niebieską piankę do kubka na lód
i mleko. Na pozostałe składniki zaparz 40 ml Coconut Flavour Over Ice. Jako piękną kolorową posypkę dodaj kilka suszonych płatków bławatka, znanych we Włoszech jako fiordaliso. Delektuj się każdym łykiem!

SEASIDE CREAM COLD BREW

Materiały prasowe

Rozkoszuj się nieodpartym, dekadenckim, zimnym napojem kawowym o bogatych karmelowych smakach, aksamitnie spienionej śmietance i zachwycającym karmelowym dodatku krówek.

Czego potrzebujesz? Przygotuj:

  • Cold Brew Intense: 1 kapsułka
  • Kostki lodu: 4 szt. (w sumie 120 g)
  • Syrop karmelowy: 15 ml
  • Śmietanka 35%: 60 ml
  • Szczypta soli morskiej

Do dekoracji: karmelowa krówka na patyczku koktajlowym. ​

​Możesz skorzystać także z letnich akcesoriów. Do tego przepisu polecamy:​

  • Szklankę Reveal (550 ml)
  • Shaker

Sposób przygotowania:​

W szklance Reveal umieść 4 kostki lodu (po 30 g każda) i dodaj 15 ml syropu karmelowego.
Na lód i syrop zaparz jedną kawę Cold Brew Style Intense. Następnie do shakera wlej 60 ml zimnej śmietanki 35%, dodaj szczyptę soli morskiej oraz 1 kostkę lodu (30 g). Zamknij pokrywkę i energicznie potrząsaj przez 20 sekund, aż kremówka się spieni. Delikatnie polej napój śmietanką. Jako słodkie uzupełnienie, udekoruj karmelowymi krówkami na patyczku koktajlowym. Smacznego!

Materiał promocyjny marki Nespresso.