Znajdziemy tam zupełnie nowe kompozycje i smaki, inspirowane kuchnią polską i włoską, m.in. ravioli z bryndzą podhalańską, smażoną rukolą i palonym masłem, crostini z białego wiejskiego chleba ze zgliwiałym serem i konfiturą z borówek, redykołki duszone na maśle z wędzonym jogurtem, sałatą rzymską i konfiturą z wiśni nadwiślańskich czy pierś gołębia z zieloną soczewicą duszoną w trójniaku z sosem z wędzonej suski sechlońskiej. Autorami przepisów, które znalazły się w książce „Apetyt na Polskę” są współpracujący z magazynem \"USTA\": Witold Iwański, Eliza Mórawska, Michał Gniłka, Marysia Przybyszewska, Grzegorz Łapanowski, Tomasz Trąbski. Zdjęcia wykonał Krzysztof Kozanowski. Książka jest dostępna w wersji włosko-angielskiej w Pawilonie Polski podczas Wystawy Światowej EXPO 2015 w Mediolanie oraz w wersji polsko-angielskiej w wydaniu online na stronie www.expo.gov.pl.
"}},{"type":"inline-gallery","data":{"images":[{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/minestrone-z-fasola-wrzawska-i-smazonym-serem-wielkopolskim-autor-witold-iwanski-fot-krzysztof-kozanowski-93b1858.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Minestrone z fasolą wrzawską i smażonym serem wielkopolskim. autor: Witold Iwański fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Minestrone z fasolą wrzawską i smażonym serem wielkopolskim.
autor: Witold Iwański
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024},{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/salatka-z-kaszy-orkiszowej-pieczonej-dyni-jablek-i-wedzonej-ryby-z-miodowym-sosem-autor-eliza-morawska-fot-krzysztof-kozanowski-bae48e9.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Sałatka z kaszy orkiszowej, pieczonej dyni, jabłek i wędzonej ryby z miodowym sosem. autor: Eliza Mórawska fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Sałatka z kaszy orkiszowej, pieczonej dyni, jabłek i wędzonej ryby z miodowym sosem.
autor: Eliza Mórawska
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024},{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/peczotto-na-cydrze-z-duszonymi-pieczarkami-i-pomidorkami-autor-eliza-morawska-fot-krzysztof-kozanowski-7003933.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Pęczotto na cydrze z duszonymi pieczarkami i pomidorkami. autor: Eliza Mórawska fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Pęczotto na cydrze z duszonymi pieczarkami i pomidorkami.
autor: Eliza Mórawska
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024},{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/dorsz-zapiekany-pod-puree-dyniowo-tymiankowym-autor-marysia-przybyszewska-fot-krzysztof-kozanowski-586a49e.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Dorsz zapiekany pod puree dyniowo-tymiankowym. autor: Marysia Przybyszewska fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Dorsz zapiekany pod puree dyniowo-tymiankowym.
autor: Marysia Przybyszewska
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024},{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/salatka-z-burakow-pieczonych-w-occie-balsamicznym-z-truskawkami-autor-marysia-przybyszewska-fot-krzysztof-kozanowski-7a05f1f.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Sałatka z buraków pieczonych w occie balsamicznym z truskawkami. autor: Marysia Przybyszewska fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Sałatka z buraków pieczonych w occie balsamicznym z truskawkami.
autor: Marysia Przybyszewska
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024},{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/buleczki-na-parze-z-wolno-gotowana-wolowina-i-swiezym-ogorkiem-autor-grzegorz-lapanowski-fot-krzysztof-kozanowski-9760f7e.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Bułeczki na parze z wolno gotowaną wołowiną i świeżym ogórkiem. autor: Grzegorz Łapanowski fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Bułeczki na parze z wolno gotowaną wołowiną i świeżym ogórkiem.
autor: Grzegorz Łapanowski
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024},{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/tartinki-z-bryndza-i-salatka-ze-szpinaku-z-pieczonymi-orzechami-autor-grzegorz-lapanowski-fot-krzysztof-kozanowski-4d3187a.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Tartinki z bryndzą i sałatką ze szpinaku z pieczonymi orzechami. autor: Grzegorz Łapanowski fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Tartinki z bryndzą i sałatką ze szpinaku z pieczonymi orzechami.
autor: Grzegorz Łapanowski
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024},{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/makaron-pappardelle-z-cielecina-mleczna-i-chipsami-z-oscypka-autor-tomasz-trabski-fot-krzysztof-kozanowski-c7f7f25.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Makaron pappardelle z cielęciną mleczną i chipsami z oscypka. autor: Tomasz Trąbski fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Makaron pappardelle z cielęciną mleczną i chipsami z oscypka.
autor: Tomasz Trąbski
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024},{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/golabki-z-bobem-suszonymi-grzybami-i-peczakiem-na-puree-z-pietruszki-autor-michal-gnilka-fot-krzysztof-kozanowski-b75611b.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Gołąbki z bobem, suszonymi grzybami i pęczakiem na puree z pietruszki. autor: Michał Gniłka fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Gołąbki z bobem, suszonymi grzybami i pęczakiem na puree z pietruszki.
autor: Michał Gniłka
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024},{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/uszka-nadziewane-konfitura-malinowa-w-piwnym-sosie-autor-michal-gnilka-fot-krzysztof-kozanowski-de2fa37.jpeg","width":1667,"height":2500,"title":"Uszka nadziewane konfiturą malinową w piwnym sosie. autor: Michał Gniłka fot. Krzysztof Kozanowski","description":"
Uszka nadziewane konfiturą malinową w piwnym sosie.
autor: Michał Gniłka
fot. Krzysztof Kozanowski
","aspectRatio":1.4997000599880024}]}},{"type":"html","data":{"value":""}}]],"promo":null,"userRatings":{"total":0,"isHalfStar":false,"commentCount":0},"isSaveable":false,"sponsor":null,"relatedItems":null,"plantOverview":null,"openWebSettings":null,"globalOpenWebSettings":null,"breadcrumbs":[{"label":"Strona główna","url":"https://www.elle.pl:443"},{"label":"Lifestyle","url":"https://www.elle.pl/lifestyle/"},{"label":"Kuchnia","url":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/"},{"label":"\"Apetyt na Polskę\" - wyjątkowe polsko-włoskie przepisy"}],"seoMetadata":{"title":"\"Apetyt na Polskę\" - wyjątkowe polsko-włoskie przepisy","description":"Z okazji EXPO 2015 powstała niezwykła książka kucharska \"Apetyt na Polskę\" z przepisami najbardziej kreatywnych polskich ekspertów kulinarnych.","metaTitle":"\"Apetyt na Polskę\" - wyjątkowe polsko-włoskie przepisy","metaDescription":"Z okazji EXPO 2015 powstała niezwykła książka kucharska \"Apetyt na Polskę\" z przepisami najbardziej kreatywnych polskich ekspertów kulinarnych.","image":{"crop":[0,0,533,413],"aspectRatio":0.6661290322580645,"height":800,"width":533,"alt":"Lody z konfiturą z czarnego bzu. autor: Eliza Mórawska fot. Krzysztof Kozanowski","title":"Lody z konfiturą z czarnego bzu.\r\nautor: Eliza Mórawska\r\nfot. Krzysztof Kozanowski","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/lody-z-konfitura-z-czarnego-bzu-autor-eliza-morawska-fot-krzysztof-kozanowski-21b7882.jpeg","sourceName":null},"type":"article","robots":"","canonicalUrl":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/apetyt-na-polske-wyjatkowe-polsko-wloskie-przepisy/"},"speedCurveLux":{"label":"article","data":{"layout-variant":"headline"}},"pageUrl":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/apetyt-na-polske-wyjatkowe-polsko-wloskie-przepisy/","canonicalUrl":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/apetyt-na-polske-wyjatkowe-polsko-wloskie-przepisy/","permutiveModel":{"category":["kuchnia","lifestyle"],"subcategory":["article"],"channel":"lifestyle","title":"\"Apetyt na Polskę\" - wyjątkowe polsko-włoskie przepisy","article":{"id":"161464","description":"Z okazji EXPO 2015 powstała niezwykła książka kucharska \"Apetyt na Polskę\" z przepisami najbardziej kreatywnych polskich ekspertów kulinarnych.","type":"article","author":"ELLE","tags":["kuchnia","magazyn elle","mediolan","przepisy"]}},"socialShare":{"platforms":["facebook","whatsapp","email"],"emailSubject":"","emailBody":"","twitterHandle":"","fbAuthorizeCode":"","title":"%22Apetyt%20na%20Polsk%C4%99%22%20-%20wyj%C4%85tkowe%20polsko-w%C5%82oskie%20przepisy","tweet":"%22Apetyt%20na%20Polsk%C4%99%22%20-%20wyj%C4%85tkowe%20polsko-w%C5%82oskie%20przepisy","disabled":false,"imageUrl":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/lody-z-konfitura-z-czarnego-bzu-autor-eliza-morawska-fot-krzysztof-kozanowski-21b7882.jpeg","url":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/apetyt-na-polske-wyjatkowe-polsko-wloskie-przepisy/"},"schema":{"@context":"https://schema.org","@id":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/apetyt-na-polske-wyjatkowe-polsko-wloskie-przepisy/#Article","@type":"Article","description":"Z okazji EXPO 2015 powstała niezwykła książka kucharska \"Apetyt na Polskę\" z przepisami najbardziej kreatywnych polskich ekspertów kulinarnych.","image":[{"@type":"ImageObject","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/lody-z-konfitura-z-czarnego-bzu-autor-eliza-morawska-fot-krzysztof-kozanowski-21b7882.jpeg?resize=533,800","width":533,"height":800}],"mainEntityOfPage":{"@type":"WebPage","@id":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/apetyt-na-polske-wyjatkowe-polsko-wloskie-przepisy/"},"name":"\"Apetyt na Polskę\" - wyjątkowe polsko-włoskie przepisy","url":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/apetyt-na-polske-wyjatkowe-polsko-wloskie-przepisy/","author":[{"@type":"Person","name":"ELLE","url":"https://www.elle.pl/author/elle"}],"dateModified":"2024-11-29T14:13:39+01:00","datePublished":"2015-09-25T15:06:39+02:00","headline":"\"Apetyt na Polskę\" - wyjątkowe polsko-włoskie przepisy","keywords":"kuchnia, magazyn elle, mediolan, przepisy","publisher":{"@type":"Organization","name":"Elle.pl","url":"https://www.elle.pl","logo":{"@type":"ImageObject","height":95,"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2025/01/cropped-elle-big-ceeeb75-ea93bd3.png?resize=265,95","width":265}},"speakable":{"@type":"SpeakableSpecification","xpath":["/html/head/title","/html/head/meta[@name=\"description\"]/@content"]}},"targeting":{"gtm":{"cat":["kuchnia","lifestyle"],"channel":"lifestyle","format":"gallery","pageid":"161464","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article","author":"ELLE","publish_date":"2015-09-25T13:06:39+00:00","template":"article","taxonomies":{"posttag":["kuchnia-2","magazyn-elle","mediolan","przepisy"]}},"dfp":{"configuration":"UAT","cat":["kuchnia","lifestyle"],"channel":"lifestyle","format":"gallery","pageid":"161464","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article","posttag":["kuchnia-2","magazyn-elle","mediolan","przepisy"]},"piano":[{"key":"premiumContent","value":false},{"key":"primaryCategory","value":"kuchnia"},{"key":"postType","value":"article"},{"key":"categories","value":["kuchnia","lifestyle"]},{"key":"tags","value":["kuchnia-2","magazyn-elle","mediolan","przepisy"]}]},"postPreview":null,"affiliateMessage":null,"image":{"crop":[0,0,533,413],"aspectRatio":0.6661290322580645,"height":800,"width":533,"alt":"Lody z konfiturą z czarnego bzu. autor: Eliza Mórawska fot. Krzysztof Kozanowski","title":"Lody z konfiturą z czarnego bzu.\r\nautor: Eliza Mórawska\r\nfot. Krzysztof Kozanowski","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/64/2024/11/lody-z-konfitura-z-czarnego-bzu-autor-eliza-morawska-fot-krzysztof-kozanowski-21b7882.jpeg","sourceName":null},"ediplayer":null,"onnetworkplayer":null,"greenVideo":null,"hideComments":false,"suppression":{"disableAboveFooter":false,"disableAdsOnPictures":false,"disableAllAds":false,"disableBelowHeader":false,"disableBurdaffiInText":false,"disableBurdaffiWidgets":false,"disableEdiplayerAds":false,"disableEdiplayerAutoplay":false,"disableEdiplayerInjection":false,"disableEdiplayerPlaylist":false,"disableInTextAds":false,"disableRtbAds":false,"hidePromoLogoInHeader":false},"layout":"headline","taxonomies":[{"display":"Kategorie","terms":[{"slug":"kuchnia","display":"Kuchnia","parent":{"slug":"lifestyle","display":"Lifestyle"},"taxonomy":"category"},{"slug":"lifestyle","display":"Lifestyle","taxonomy":"category"}]},{"display":"Tagi","terms":[{"slug":"kuchnia-2","display":"kuchnia","taxonomy":"post_tag"},{"slug":"magazyn-elle","display":"magazyn elle","taxonomy":"post_tag"},{"slug":"mediolan","display":"mediolan","taxonomy":"post_tag"},{"slug":"przepisy","display":"przepisy","taxonomy":"post_tag"}]},{"display":"Formaty","terms":[{"slug":"post-format-gallery","display":"Galeria","taxonomy":"post_format"}]}],"table":null,"postFormat":"gallery","showHeroImageOverlayIcon":false,"gemius":{"id":"ba1LAIbkEGO2uneneI1GGuVDnDQpacwFNxIck7ZWyIn.S7","url":"pro.hit.gemius.pl/gemius.js","parameters":{"content_identifier":"1175009","content_title":"\"Apetyt na Polskę\" - wyjątkowe polsko-włoskie przepisy","content_type":"article","publication_date":"2015-09-25T13:06:39+00:00","player":1}},"c2cVars":{"contentId":161464,"contentName":"\"Apetyt na Polskę\" - wyjątkowe polsko-włoskie przepisy","contentType":"ContentGallery","contentUrl":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/apetyt-na-polske-wyjatkowe-polsko-wloskie-przepisy/","pageType":"Content","siteCategory":"Elle.pl/Lifestyle/Kuchnia","siteCategoryId":null,"siteCategoryName":"Kuchnia","website":"elle-pl"},"relatedEdiPlayer":{"postType":"article","playerType":"related","breadcrumbs":["Lifestyle","Kuchnia"],"keywords":["kuchnia","magazyn elle","mediolan","przepisy"],"disablePlaylist":false,"disableAds":false,"disableAutoplay":false,"isAdult":false},"sponsorTracking":null,"postMeta":{"client":"elle-pl","schemaId":"https://www.elle.pl/lifestyle/kuchnia/apetyt-na-polske-wyjatkowe-polsko-wloskie-przepisy/#Article","entity":"post","source":"search-api","clientId":"161464"},"recommendedCards":null,"adSettings":{"unitName":"/22760503335/elle.pl/","headerBidder":"none","headerBidderUrl":null,"headerBidderTimeout":1500,"adRefresh":{"enabled":true,"excludedOrderIds":[0],"durationInView":20,"percentageInView":50},"targets":{"configuration":["UAT"]},"lazyLoading":{"enabled":false,"renderMarginPercent":1000,"mobileScaling":0},"stitcher":{"disableAllAdvertising":false},"enableAdvertBeforeBodyOfContent":{"article":true,"recipe":true},"nativeAdvertiser":"none","promoPlacementId":"zzOr6smOqIddCn5FrXR1I.LuwJy6EiL5EZtQt6ge7bL.V7","permutiveConfig":{"permutiveProjectId":"","permutiveApiKey":"","permutiveDomain":""}},"currentPage":1,"pockets":{"aboveFooter":[],"articleContentBottom":[],"articleHeader":[],"articleMeta":[],"articleActions":[{"componentId":"savePostButton","props":{}}],"articleBelowContent":[{"componentId":"tagCloud","props":{"data":{"taxonomies":["post_tag"]},"widgetArea":"articleBelowContent"}},{"componentId":"burdaffi_legal_notice_id","props":{"data":null,"widgetArea":"articleBelowContent"}}],"articleFooter":[{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"0dc3cc7c5d6b10e1a61c2b8d70bc2e3e","wrapperCssClass":"ecomm-boxd"},"widgetArea":"articleFooter"}},{"componentId":"dynamicRelatedContent","props":{"data":{"title":"Polecane","limit":16,"showCardLabels":true,"layout":"horizontal","hideOnMobile":false,"smallCardTitles":false,"categories":[],"type":[],"contentType":[],"aspectRatioOverride":"square","hidePublishDateOnCards":true,"hideAuthorNameOnCards":false,"displayCarousel":false},"widgetArea":"articleFooter"}}],"articleSidebar":[{"componentId":"im_carousel_card_widget","props":{"data":{"title":"","categoryLabels":"hide","categories":[],"tags":[],"tagsOperators":"or","articlesType":"","contentType":"","aspectRatioOverride":"portrait","buttonText":"","buttonLink":"","showDescriptions":false,"showAdvertisingCooperationLabel":false,"showSponsorLabel":false,"showDotsNavigation":false,"numberOfCardsToInclude":1,"numberOfCardsToShowInViewport":1,"pinnedContent":[{"position":1,"content":{"source":"search-api","client":"elle-pl","entity":"offer","clientId":"777900"}}]},"widgetArea":"articleSidebar"}},{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"ee64d3f94965706d680811ea3f66856a","wrapperCssClass":"ecomm-narrow"},"widgetArea":"articleSidebar"}}],"pageBottom":[{"componentId":"text","props":{"data":{"title":"Legal notice","text":"
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Temat przewodni EXPO 2015, „Wyżywienie planety, energia dla życia”, bezpośrednio łączy się z jedzeniem. W związku z tym Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości we współpracy z polskimi ekspertami kulinarnymi przygotowała książkę kucharską pt. „Apetyt na Polskę”, która na nowo interepretuje tradycyjne polskie przepisy. Znajdziemy tam zupełnie nowe kompozycje i smaki, inspirowane kuchnią polską i włoską, m.in. ravioli z bryndzą podhalańską, smażoną rukolą i palonym masłem, crostini z białego wiejskiego chleba ze zgliwiałym serem i konfiturą z borówek, redykołki duszone na maśle z wędzonym jogurtem, sałatą rzymską i konfiturą z wiśni nadwiślańskich czy pierś gołębia z zieloną soczewicą duszoną w trójniaku z sosem z wędzonej suski sechlońskiej. Autorami przepisów, które znalazły się w książce „Apetyt na Polskę” są współpracujący z magazynem "USTA": Witold Iwański, Eliza Mórawska, Michał Gniłka, Marysia Przybyszewska, Grzegorz Łapanowski, Tomasz Trąbski. Zdjęcia wykonał Krzysztof Kozanowski. Książka jest dostępna w wersji włosko-angielskiej w Pawilonie Polski podczas Wystawy Światowej EXPO 2015 w Mediolanie oraz w wersji polsko-angielskiej w wydaniu online na stronie www.expo.gov.pl.
Reklama
1 z 10
Minestrone z fasolą wrzawską i smażonym serem wielkopolskim. autor: Witold Iwański fot. Krzysztof Kozanowski
Minestrone z fasolą wrzawską i smażonym serem wielkopolskim.
autor: Witold Iwański
fot. Krzysztof Kozanowski
2 z 10
Sałatka z kaszy orkiszowej, pieczonej dyni, jabłek i wędzonej ryby z miodowym sosem. autor: Eliza Mórawska fot. Krzysztof Kozanowski
Sałatka z kaszy orkiszowej, pieczonej dyni, jabłek i wędzonej ryby z miodowym sosem.
autor: Eliza Mórawska
fot. Krzysztof Kozanowski
3 z 10
Pęczotto na cydrze z duszonymi pieczarkami i pomidorkami. autor: Eliza Mórawska fot. Krzysztof Kozanowski
Pęczotto na cydrze z duszonymi pieczarkami i pomidorkami.
autor: Eliza Mórawska
fot. Krzysztof Kozanowski
4 z 10
Dorsz zapiekany pod puree dyniowo-tymiankowym. autor: Marysia Przybyszewska fot. Krzysztof Kozanowski
Dorsz zapiekany pod puree dyniowo-tymiankowym.
autor: Marysia Przybyszewska
fot. Krzysztof Kozanowski
5 z 10
Sałatka z buraków pieczonych w occie balsamicznym z truskawkami. autor: Marysia Przybyszewska fot. Krzysztof Kozanowski
Sałatka z buraków pieczonych w occie balsamicznym z truskawkami.
autor: Marysia Przybyszewska
fot. Krzysztof Kozanowski
6 z 10
Bułeczki na parze z wolno gotowaną wołowiną i świeżym ogórkiem. autor: Grzegorz Łapanowski fot. Krzysztof Kozanowski
Bułeczki na parze z wolno gotowaną wołowiną i świeżym ogórkiem.
autor: Grzegorz Łapanowski
fot. Krzysztof Kozanowski
7 z 10
Tartinki z bryndzą i sałatką ze szpinaku z pieczonymi orzechami. autor: Grzegorz Łapanowski fot. Krzysztof Kozanowski
Tartinki z bryndzą i sałatką ze szpinaku z pieczonymi orzechami.
autor: Grzegorz Łapanowski
fot. Krzysztof Kozanowski
8 z 10
Makaron pappardelle z cielęciną mleczną i chipsami z oscypka. autor: Tomasz Trąbski fot. Krzysztof Kozanowski
Makaron pappardelle z cielęciną mleczną i chipsami z oscypka.
autor: Tomasz Trąbski
fot. Krzysztof Kozanowski
9 z 10
Gołąbki z bobem, suszonymi grzybami i pęczakiem na puree z pietruszki. autor: Michał Gniłka fot. Krzysztof Kozanowski
Gołąbki z bobem, suszonymi grzybami i pęczakiem na puree z pietruszki.
autor: Michał Gniłka
fot. Krzysztof Kozanowski
10 z 10
Uszka nadziewane konfiturą malinową w piwnym sosie. autor: Michał Gniłka fot. Krzysztof Kozanowski
Uszka nadziewane konfiturą malinową w piwnym sosie.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.