Trendy kulinarne 2017: gofry na patyku
Jesteście gotowe na #wafflepops? Gofry na patyku to nowy trend kulinarny. Ten deser był hitem na festiwalu Coachella!
Lubicie gofry? My nie wyobrażamy sobie bez nich wycieczki nad morze! Latem ciężko przejść obojętnie obok zapachu słodkiego ciasta z polewą, owocami oraz bitą śmietaną. Nie dziwi nas więc fakt, że ten deser powraca do łask - w nowej wersji. W tym roku na festiwalu Coachella 2017 hitem były kolorowe gofry na patyku. Wafle serwowano zamoczone w lukrze, czekoladzie, tęczowej posypce, kruszonce, marshamallows czy nawet słonym karmelu. Prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Instagram oszalał na punkcie #wafflepops, które wymyśliła firma Sweet Combforts. Przysmak w tym roku miał udany debiut. Czy niebawem pojawi się na festiwalach muzycznych i kulinarnych targach? Mamy taką nadzieję! Przypominamy, że klasyczne gofry pojawiły się na liście top 7 gastro trendów (przeczytaj >>) z Nowego Jorku. To najmodniejsza przekąska obok spaghetti-donatów czy lodowych kanapek z churros. Fast food w wersji fushion powraca do łask. Skusicie się na taki cheat meal?
Trendy kulinarne 2017: gofry na patyku - ZDJĘCIA >>
1 z 6
Trendy kulinarne 2017: gofry na patyku
2 z 6
Trendy kulinarne 2017: gofry na patyku
3 z 6
Trendy kulinarne 2017: gofry na patyku
4 z 6
Trendy kulinarne 2017: gofry na patyku
5 z 6
Trendy kulinarne 2017: gofry na patyku
6 z 6
Trendy kulinarne 2017: gofry na patyku