Ich przygotowanie jest niezwykle proste i nie wymaga dużo czasu. W kilkanaście minut zrobisz doskonałe pasty, które urozmaicą śniadanie lub kolację. Twaróg możesz łączyć z wieloma produktami: warzywami, owocami, jajkiem czy rybą, za każdym razem uzyskując doskonały efekt w postaci pożywnego i smacznego posiłku dla całej rodziny. Warto sięgnąć po sprawdzone lokalne produkty nabiałowe od renomowanego producenta, najlepiej z certyfikatem „Jakość Tradycja”, posiadające tradycyjny skład i sposób wytwarzania. Takim wyróżnieniem mogą poszczycić się Masło Ekstra, Twaróg śmietankowy i Twaróg półtłusty. Każdy z nich będzie doskonałym dodatkiem do kanapek, ale też wielu innych ulubionych potraw: naleśników, placuszków czy sernika. Cenisz tradycyjnie dobry smak? Skorzystaj z naszych przepisów na pyszne i proste pasty!

Mat. prasowe

PASTA TWAROGOWO-ORZECHOWA
Składniki:
2 ząbki czosnku
200 g Twarogu półtłustego
1 łyżka Masła Ekstra
3-4 orzechy włoskie
szczypiorek lub koperek
sól do smaku
pieprz

Sposób przygotowania:
Czosnek drobno posiekaj i utrzyj z solą. Dodaj masło. Zmiksuj rozgnieciony twaróg. Posiekaj drobno orzechy i dodaj do pasty, a następnie dopraw do smaku. Kanapki posyp szczypiorkiem lub koperkiem.

PASTA Z TWAROGU I JAJEK
Składniki:
8-10 jajek
80-100 g Twarogu półtłustego
1 łyżka Masła Ekstra
1 łyżeczka musztardy
pęczek szczypiorku
sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo. Obrane rozdrobnij widelcem w głębokim talerzu, dodaj twaróg tłusty, musztardę, posiekany drobno szczypiorek i miękkie masło. Dopraw pastę solą i pieprzem. Zamieszaj całość widelcem i gotowe! Smacznego!

Mat. prasowe

Materiał promocyjny marki Lacpol