Powstał nowy gatunek czekolady. Jest naturalnie różowy!
"Ruby" to nowy, czwarty gatunek czekolady na świecie. Różowa czekolada łączy w sobie smak słodki i słony, posiada owocowy aromat.
Uwaga czekoladoholicy, mamy dla was wielkiego newsa! Naukowcy ze Szwajcarii wynaleźli nowy gatunek czekolady, który niebawem zdominuje słodki rynek. To czwarty rodzaj czekolady na świecie, po gorzkiej, mlecznej i białej tabliczce, jaka powstała w latach 30. XX wieku. Nosi dźwięczną nazwę "ruby", od swojego rubinowego, różowego koloru, uzyskanego w całkowicie naturalny sposób. Podobno posiada kremową konsystencję oraz łączy w sobie słodki i słony smak. Wyróżnia ją także owocowa nuta, która jest zasługą ziaren kakaowca pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej, Ekwadoru i Brazylii. Ten rarytas stworzono w laboratorium największego producenta czekolady na świecie, firmy Ballet Callebaut. Prace nad nim trwały ponad dziesięć lat. Testy konsumenckie przeprowadzono już w USA, Wielkiej Brytanii, Chinach czy Japonii. Tam nowy smak czekolady spotkał się ze sporym entuzjazmem.
Wyobrażamy sobie już pyszne desery z różową czekoladą w roli głównej. Jej producent obiecuje w niedługim czasie wypuścić ją na rynek. To będzie hit! Chyba nie prędko pożegnamy trend kulinarny na różowe dania. W Londynie tłumy ustawiają się w kolejce po buraczane pączki z dziurką (zobacz zdjęcia >>), a w Nowym Jorku rządzi rose latte i wszystko co związane z winem rosé. Mamy dla was nawet 5 przepisów na najmodniejsze, różowe drinki >>
Różowa czekolada "ruby" - ZDJĘCIA >>
1 z 2
Różowa czekolada - nowy produkt na rynku
2 z 2
Różowa czekolada - światowa premiera